Cloud Hosting afectează SEO?

În timp ce majoritatea clienților ne sună după ce site-ul lor este în funcțiune, este o idee inteligentă să începem să ne gândim la SEO în timpul dezvoltării paginii. Numele de domeniu și găzduirea site-ului web sunt elemente importante care pot afecta succesul site-ului dvs., precum și poziția acestuia în rezultatele căutării. Ce este un server cloud? Cum afectează SEO? Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Ce este un server cloud?

Ce este un server cloud? Un server cloud este o infrastructură avansată, fizică sau virtuală, care stochează și procesează aplicații.

Este creat de software-ul de virtualizare, care împarte un server neconectat fizic în mai multe servere virtuale.

Pentru a gestiona sarcinile de lucru și a stoca date, tot mai multe companii apelează la Infrastructure as a Service (IaaS). Aceștia pot accesa funcțiile serverului virtual de la distanță printr-o interfață online.

Ce este un server cloud?

Serverele cloud stochează aplicații și site-uri web pe servere într-un cloud. Acestea sunt apoi puse la dispoziția utilizatorilor.

Aceste soluții nu pot fi implementate pe un singur server, spre deosebire de găzduirea tradițională.

Ce înseamnă?

Aplicațiile și site-urile web sunt stocate pe o rețea de servere fizice și virtuale în cloud. Acest lucru le permite să fie mai adaptabile și mai scalabile.

Care este diferența dintre server și cloud?

Vă întrebați dacă există o diferență între serverele cloud și server?

Sunt cateva:

Cloud-ul poate fi activat imediat, în timp ce serverul durează aproximativ 24 de ore pentru a deveni activ.
Cloud computing este extrem de flexibil, permițându-vă să modificați RAM, CPU și HDD. Serverele tradiționale, pe de altă parte, pot fi extinse doar prin creșterea cantității de RAM și HDD.
Serverele tradiționale pot genera adesea costuri suplimentare, deoarece trebuie să prognozați cerințele viitoare de alimentare. Nu veți obține niciun beneficiu de pe urma acestei puteri dacă nu o utilizați. Serverele cloud sunt mai flexibile decât serverele tradiționale, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru aceste situații.
Serverele cloud vă permit să faceți cu ușurință o copie de rezervă a datelor și să creați instantanee care pot fi utilizate numai în cloud.
Cloud-ul poate fi împărțit dinamic în funcție de cerințele dumneavoastră.
Plătiți o taxă lunară fixă ​​de abonament pentru serverele tradiționale, indiferent de câte resurse folosiți. Utilizatorii cloud plătesc doar pentru resursele pe care le folosesc.

Acestea sunt doar câteva diferențe. Cloudways oferă găzduire în cloud. Site-ul oficial este o sursă excelentă de informații.

Ce legătură are găzduirea în cloud cu SEO?

Acum că sunteți familiarizat cu găzduirea în cloud, să vorbim despre impactul pe care îl are asupra SEO.

Se pare că poziția dvs. în rezultatele căutării poate fi afectată de alegerea serverului cloud potrivit. Acest lucru are un impact semnificativ asupra timpului de răspuns al serverului care, la rândul său, afectează timpul de încărcare a site-ului.

Viteza de încărcare a paginii, care este un factor cheie de clasare Google în 2022, are un impact semnificativ asupra UX. Utilizatorii devin nerăbdători rapid și vor părăsi site-ul dvs. dacă durează mai mult de două sau trei secunde pentru a se încărca.

Găzduirea în cloud are efect asupra SEO?

Da! Vă poate ajuta în multe feluri. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Fiabilitate mai mare

Serverele cloud sunt mult mai fiabile decât soluțiile tradiționale. Nu eșuează la fel de des, iar datele dvs. sunt mai sigure, deoarece sunt stocate pe mai multe servere. Acest lucru le face mai accesibile.

De asemenea, un server cloud va crește semnificativ disponibilitatea paginii dvs., deoarece serverele tradiționale se defectează adesea. Un server cloud permite utilizatorilor să vă acceseze pagina de pe mai multe servere, chiar dacă doar unul dintre ele funcționează corect.

Acesta este un avantaj cheie care face ca această soluție să se distingă de restul.

De ce?

Google nu-i plac site-urile care sunt frecvent în jos, așa că tind să le claseze mai jos.

Încărcare accelerată a paginii

Viteza de încărcare a paginii poate fi utilizată pentru a măsura cât de repede se încarcă site-ul dvs. Acesta este cât timp va aștepta utilizatorul înainte ca conținutul să fie afișat. Pagina se va încărca mai repede, cu atât mai bine, un exemplu de website care se incarca foarte rapid este https://xxx1.link, daca doriti sa va faceti o idee, puteti naviga spre pagina site-ului respectiv.

Care este relația dintre viteza paginii, server și viteza paginii?

Găzduirea în cloud folosește un sistem de livrare de conținut (CDN) pentru a accelera încărcarea paginii. Acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra SEO și UX. Utilizatorilor nu le place să aștepte și vor părăsi pagina dvs. dacă nu văd conținutul imediat.

Mai multe opțiuni de găzduire

Găzduirea site-ului web nu este în întregime digitală. Este vorba de servere fizice, care sunt situate în locuri reale.

Google afișează site-urile web mai aproape de utilizatori mai sus atunci când stabilește care SERP-uri ar trebui afișate.

Ce înseamnă de fapt în viața reală

Este posibil ca pagina dvs. să nu fie afișată sus dacă serverul dvs. este situat departe de utilizator.

Deoarece stochează site-uri web pe mai multe servere în mai multe locații, găzduirea în cloud rezolvă această problemă. Găzduirea în cloud înseamnă că proprietarii de pagini nu trebuie să cumpere o mulțime de domenii pentru a fi afișați mai vizibil în rezultatele căutării.

O mai bună compatibilitate cu dispozitivele mobile

Google preferă paginile responsive care arată bine pe tablete și smartphone-uri, deoarece mai mulți oameni navighează pe internet pe dispozitive mobile.

Utilizarea dispozitivelor mobile a fost unul dintre cei mai populari factori de clasare după actualizarea de bază din iunie 2019. Google a declarat că va acorda mai multă atenție site-urilor adaptate pentru dispozitive mobile.

Acest articol va explica mai multe despre subiectul: Mobile First Index – Ce este? Cum afectează SEO?

Care este legătura dintre serverele cloud, compatibilitatea cu dispozitivele mobile și serverul mobil?

Marea majoritate a companiilor de găzduire în cloud oferă analize mobile avansate, care pot oferi informații valoroase asupra parametrilor site-ului web, cum ar fi aspectul și designul mobil al acestuia.

Aceasta este o sursă excelentă de informații care vă va ajuta să vă îmbunătățiți site-ul și să îl faceți prietenos pentru dispozitive mobile.
Securitate îmbunătățită

Ultimul punct va fi legat de securitate. Găzduirea în cloud și serverele sunt mai sigure.

Aceste companii oferă de obicei o varietate de instrumente și software care pot fi folosite pentru a opri roboții să vă infecteze secțiunile de comentarii și să vă dubleze conținutul.

Aceste elemente pot să nu pară importante la prima vedere, dar pot avea un impact negativ asupra clasamentului tău. Un server cloud se va asigura că site-ul dvs. este securizat corespunzător, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra SEO.

Găzduirea în cloud vă permite să vă odihniți știind că datele site-ului dvs. și informațiile personale ale utilizatorilor dvs. sunt în siguranță.

Cloud hosting poate avea un efect pozitiv asupra SEO, după cum puteți vedea. În timp ce atât activitățile la fața locului, cât și cele în afara site-ului pot avea un impact semnificativ asupra poziției dvs. în clasamentele SERP, dezvoltarea site-ului web este cel mai important pas.

Este important să alegeți furnizorul de găzduire potrivit. Ele vă pot ajuta să vă protejați datele, să accelerați încărcarea paginii și să vă faceți site-ul prietenos pentru dispozitive mobile.